5. heinäkuuta 2014

Kultainen- huivi


Kultainen- huivini on viimei valmis, Lankana tässä on Gjestal 'Nora' (50= 100m), värinä kulta (nro 204).
Lankaa kului tasan 280 grammaa. Puikkoina oli 4mm pyöröpuikot


Ohje ei varsinaisesti ole oma, sillä olen ottanut  mallia Titanium ja Eiku- huiveista ja soveltanut niitä sitten omaan käyttöön sopivaksi.

Aloitus:


 • Luo 3 s ja neulo 7 kerrosta aina oikein. Käännä työtä 90 astetta myötäpäivään, poimi ja neulo ensin tilkun pitkästä sivusta 3 s ja sen jälkeen työn aloitusreunasta 3 s. Työssä on nyt 9 s.

 1.  krs: (NP) Nosta ensimmäinen slmukka neulomatta, neulo kaikki loput silmukat oikein
 2.  krs: (OP) Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 2 o, LK, 2 o, LK, 1 o (keskisilmukka), LK, 2 o, LK, 3 o.

Ainaoikeat kierrokset:

 1. krs: (NP) Nosta ensimmäinen slmukka neulomatta, neulo kaikki loput silmukat oikein
 2.  krs: (OP) Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 2 o, LK, neulo oikein kunnes keskisilmukka on seuraavana, LK, 1 o (keskisilmukka), LK, neulo oikein kunnes jäljellä 3 silmukkaa, LK, 3 o.
 3. Jatka näitä kahta kierrosta yhteensä 60 kertaa

Reunan verkkoneule ja reunus:

 1. krs (NP): Nosta ensimmäinen siilmukka neulomatta, neulo 2 o, neulo nurin keskisilmukkaan saakka, 1 o, neulo nurin reunasilmukoihin saakka, 3 o
 2. krs (OP): Nosta ensimmäinen siilmukka neulomatta, 2 o, lk, 1 o, *lk, 2 o yhteen*, toista *-* keskisilmukkaan asti, lk, 1 o (keskisilmukka), *lk, 2 o yhteen*, toista *-*, kunnes ennen reunasilmukoita on jäljellä 1 s, lk, 1 o, lk, 3 o.
 3. krs (NP): Neulo kuten 1.krs
 4. krs (OP): Nosta ensimmäinen siilmukka neulomatta, *lk, 2 o yhteen*, toista *-* kunnes ennen keskisilmukkaa on jäljellä 1 s, *lk, 1 o*, toista *-* vielä 2 kertaa, *lk, 2 o yhteen*, toista *-* reunasilmukoihin saakka, lk, 3 o.
 5. Toista näitä neljää kerrosta vielä kolme kertaa. Neulo sen jälkeen kerrokset 1-2 vielä kerran.
 6. Neulo ainaoikean kierrokset 1 ja 2 kaksi kertaa

Nirkkopäättely:


 • Nirkot syntyyvät samalla, kun silmukat päätellään. Yksinkertaisesti sanottuna, luodaan kaksi uutta silmukkaa, ja päätellään neljä. Mulle tämä ei millään meinannut aueta, joten hieman tarkempi selitys seuraavaksi:
 • Neulo ensimmäinen silmukka, mutta älä pudota sitä puikolta. Poimi juuri neulomasi silmukan läpi langasta uusi silmukka (neuloen luonti) ja siirrä se takaisin vasemmalle puikolle. Luo vielä toinen silmukka (tästä juuri luomastasi slmukasta), mutta jätä se oikealle puikolle. Neulo ensimmäinen luotu silmukka oikein ja nosta toisena luotu ensimmäisen yli (neuloen päättely), neulo esimmäiseksi neulottu ja päättele ensimmäiseksi luotu (päätelty 2). Päättele näin yhteensä 4 silmukkaa ja siirrä lopuksi tämä viimeinen neulottu silmukka takaisin vasemmalle puikolle... Luo jälleen kaksi silmukkaa ja päättele neljä. Toista koko reunan mitalta, katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi.6 kommenttia:

 1. Kaunis. Kiitos paljon ohjeesta. Saattaapi mennä toteutukseen.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos . Kelit on nyt olleet sellaiset, ettei paljon ole huivia tarvinut käyttää... mutta syksyllä tarvinnee taas :)

   Poista
 3. Kiitos nirkkoreunan ohjeesta! Rapsuttelin itsekin hetkisen päätäni ja selailin useampiakin ohjeita, mutta kun ei taipunut niin ei. Tästä aukes ja jäin koukkuun :) Kiitos selkokielisestä ohjeesta!

  VastaaPoista