14. tammikuuta 2014

Vielä kerran joulusta

Huomasin etten ole esitellyt ihania joululahjojani ollenkaan. Olin ollut aika kiltti kun pukki toi niin monta pakettia. 
Viimeinenkin lahja saapui viime viikolla ja nyt onkin aika mennyt pitkälti sen kanssa touhutessa.

Tämä viimeisin lahjus oli mieheltäni ja isäni osallistui lahjaani osa sponsorina. 
Sain pitkään toivomani digiärjestelmäkameran ja 18-55 + 50-250 objektiivit. Kamerani on Canon EOS 600D .


Pähkäiltiin ja vertailtiin hintoja kauan, millainen kamera, mistä ja mihin hintaan hankitaan. Niin siinä sitten kävi, että ennen joulua ei kameraa enää ehditty saamaan haluttuun hintaan. No nyt se viimein tuli!
On vähän ollut pallo hukassa kaikkien säätöjen ja ominaisuuksien kanssa. MITEN TÄMÄ TOIMII? No osaan ottaa sillä jo jonkinlaisia kuvia :) Kansalaisopiston valokuvaus kurssille olisin keväällä halunnut osallistua. Siihen mennessä olisi itsekkin jo jotain saanut selvitetyä, mutta pidän siitä että joku livenä opettaa minulle asiat. En tykkää lukea kirjasta, että tästä tapahtuu sitä tai tätä. Kurssin ilmoittautumisaikaa oli kulunut 2h ja päädyin varasijalle 18! Taitaa tuo valokuvaus harrastus olla suosittua. no onneksi löysin netistä ilmaisen sivuston jossa opetetaan "tuntiluontoisesti" perus asioita. Sivusto on Kamerakoulu.fi. Kannattaa tutustua.


Lohdutuslahjaksi, kun kamera ei jouluksi ennättänyt, sain mieheltä leipälaatikon. Tätäkin olen kauan himoinnut. 
Kunnollisen kokoinen laatikko, johon mahtuu kaikki leivät kerralla ja kiinteä kansi.
Tänne sopii hienosti kaksi isoa leipäpakettia, hapankorppu laatikko ja lyhyt näkkäripaketti. Ai että on IHANA :)


Ystäväni oli tehnyt minulle puusta tällaisen tähden. Hän tietää minun intohimoni viisisakaraiseen tähteen. Kuinka kaunista käsityö voikaan olla! Tähti oli maalattu päälipuolelta ja vuorattu kauniilla paperilla takaa <3 
Joulutähtikin vielä sinnittelee hengissä, vaikka unohdin kastella sitä. Hieman kellertää lehdet sen takia. savimajan sai miheni lapseltaan joululahjaksi. Eikö olekkin symppis. Näitä oli kaksi, mutta toinen oli mennyt paketissa tosi rikki, eikä sitä saanut enää korjattua :(


Vaikka itse neulon, on silti ihanaa saada valmiit villasukat! Mitä olisi joulu ilman uusia villasukkia?
Nämä ihamuudet sain toiselta hyvältä ystävältäni.
Sain lisäksi vielä Galligrafia-setin. Pitää harjoitella kirjoittamista vielä tovi, ennenkuin kehtaa tuotoksia esitellä. Minulla on aika kamala kirjoitus käsiala. Sitten tuli pieni sähkökäyttöinen lämpötyyny, kuin kuumavesipullo ja pienempää tavaraa kuten sukkia, viinipullo yms. Että todella kiltti oli tullut oltua viime vuonna. Kiitoksia vielä kerran.

4 kommenttia:

 1. Mä odottelen tääl sun kommenttejä tuota kamerasta! Keksin meinaan viime viikolla että haluan järkkärin, ja isäntä jopa lupas ostaa sen mulle (meijän piti ostaa järkkäri jo 1,5-vuotta sitten..). Nyt tartteis löytää joku hyvä tarjous (ja mä en vielä ymmärrä niistä mitään, joten osta siinä sitten kamera).

  Saija

  VastaaPoista
 2. Suosittelen sitä valokuvauskurssia. Itse aloitin viime syksynä heti järkkärin ostettuani ja kyllä kannatti ... ;)
  Manuaaliasetuksin kuvaaminen ei olis mulle auennut muuten ihan helposti ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kurssille pitäis kyllä päästä. Kunhan jostain vain löydän sopivan. Tuo kamerakoulu.fi opastusvideot auttoi onneksi edes hieman alkuun (saa otettua edes jotain kuviaa).

   Poista
 3. Tosi kiltti olet ollut, ihanaa saada lahjoja joista on iloa pitkäksi aikaa. Uusi kamera vaatii minustakin kädestä pitäen opetusta. Toivottavasti koulu aloittaa toisenkin rinnakkaiskurssin koska kiinnostusta löytyy. Kiva nähdä uusia kuvaajia haasteissa. Kai olet tarkistanut makron lisäksi värikollaasin ja valokuvatorstain. Muitakin haasteita löytyy toisten sivuilta, jos aikaa ja innostusta riittää :)

  VastaaPoista