16. tammikuuta 2014

Hankalaako muka?

Voiko keksiä enää hankalampaa tapaa neuloa? Ehkäpä, mutta ihan heti ei kyllä tule mieleen.


 Törmäsin Minimanissa Pampula- ja Silmulankoihin jotka olivat tarjouksessa. Panpulaa 3 kerää/5€ ja Silmu 1€/kerä. Kotona ajattelin hetimiten tuota Pampulaa kokeilla ja vyötteestä löytyi mukamas helppo ohje. Napsitaan "langan" reunasta lenkkejä ja aletaan neuloa. Neulotaan siis kokoajan näistä lenkeistä. No joo olisihan se helppoa ollut, jos olisi ollut kolme kättä! Yksi kun tarvittaisiin kokoajan suoristamaan tuota lankaa, että saa poimittua ne lenkit. Ratkaisin sitten asian neulomalla pitkillä puikoilla siten, että toinen tökötti kainalossa pystyssä, toisella kädellä suoristin ja ohjailin lankaa ja toisella sitten neuloin. Puikkosuositus oli huomattavasti isompi millä tein (6), mutta ne isot (8) olivat niin tönköt neuloa. HUH HUH! Olipahan sekin kokemus. Kerän loppuakohden tosin alkoi jo sujumaan.


Kuvaamista koitan opetella :) Netissä törmäsin Makso-haasteeseen. Tällaiset tehtävät ovat mukavia, kun koittaa harjoitella. On jotenkin helpompi kokilla juttuja, kun joku muu antaa aiheen. Olenkin näissä kuvissa kokeillut sitten kuvailla läheltä. Tehtävän nimi oli: Korea/kaunis. No korea tämä tuleva huivi ainakin on, kuin karkki. Kauniita ovat myös langan yksityiskohdat.


10 kommenttia:

 1. Onhan se koreaa lankaa :) mie en vain ole koskaan innostunut tuosta, kun ei sillä voi tehdä muuta kuin tuota tylsää pötköhuivia. En ainakaan ole koskaan nähnyt, että sitä olis käytetty jonkin muun jutun neulomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nämä tällaiset erikoislangat minesti vähän yhden työn lankoja. Näistä huiveista meinasin pikkutytöille lahjoja, tytöt tykkää röyhelöistä.

   Poista
 2. Mä oon noita joskus kaupassa hypistellyt, mutta eipä ole tullut mieleenkään, että noi niitä neulotaan. Alkoi kiinnostamaan. Kuullostaa vähän vaikeelle, mutta näyttää niin hyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tämä mun neulontatyyli hieman erikoinen :) Kädet vaan loppuivat kesken. En mäkään kaupassa hoksannu että lanka on näin leveää "nauhaa", mutta aika hauskan näköistä tuli.

   Poista
 3. Kaunista on. Alkuun aika hankala lanka neuloa. Mutta kun idean oppii, niin on se sitten helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en tuota tekniikkaa vielä yhdenkerän jälkeen selvästikkään oppinut riittävän hyvin... on nimittäin muut kerät vielä odottelemassa. Inspistä odotellen...

   Poista
 4. Koreaa on ja varmasti pikkutytöille oikein mieleen. Mutta hankalalta kuulostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin uuden ohjeen, johon voi lankaa käyttää, mutta nyt virkaten. Jospa yhdellä puikolla työskentely olisi jouhevampaa tämän langan kanssa. Pitää kokeilla.

   Poista
 5. koreaa todella!
  Neulominen on mukavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin on. Ja minä olen vähän sellainen uudestainnostuja, aina pitäisi saada kokeilla kaikenlaiset langat ja mallit :)

   Poista