3. joulukuuta 2015

Palmikoita

Pitkästä aikaa sain taas innostuttua neulomisesta. Aloitus tuli vähän "puolipakolla" kun oltiin lähdössä pidemmälle autoreissulle ja tottahan autoon piti jotain tekemistä olla. Aikani siinä pähkäilin, että mitä sitä oikein teksis ja sitten muistin kuinka kälyni on pyytänyt koiralle neulepaitaa. Sitähän minä sitten aloin tekeään. Sopivaa lankaa ei tietenkään ollut, mutta onneksi kaupasta saa sunnuntaisinkin ja kun lähdettiin, oli ensimmäinen pysähdyspaikka lähimmän kaupan pihalla :)


Ohje tähän neuleeseen löytyy DROPS Design sivuilta nimellä Koiran palmikollinen pusero.
Lankana on 7-veljestä. Puikot oli resorissa 3,5 sukkapuikot ja muualla 4 pyöröpuikko ja sukkapuikot.

Aluksi malli tuntui hieman hankalalta, kun siinä on kolme eri palmikkokuviota, joita seurataan eri tahtia, mutta kun palmikot alkoivat muotoutua, sujuu niiden seuraaminen jo ihan mukavasti. Palmikot on onneksi korkeintaan 3s leveydeltä kerrallaan siirrettäviä, niin saan neulottua tätä ilman apupuikkoa. Nopeuttaa työn tekemistä huomattavasti, minusta kun sen apupuikon käyttö on hidasta hommaa, eteenkin kun palmikot ovat kapeita ja niitä on paljon.En ole aiemmin juurikaan käyttänyt silmukkamerkkejä. Ne ovat olleet mielestäni jotenkin hankalia ja ei nuo työtkään ole olleet sellaisia, että paljon olisi tarvinut silmukkamerkkejä käyttää. Nyt niitä kuitenkin alussa tarvitsin ja syykin selvisi, miksi en niistä ole ennen tykännyt. Aiemmin minulla oli vain tuollaisia "rinkuloita" ja ne tuntuivat olevan aina tiellä ja jotenkin hankalia. Tässä aiemmin jo askartelin kutistemuovista ja kännykkäkorun ripustimista pari uutta silmukkamerkkiä ja voi vitsi millainen ero noihin vanhoihin oli! Näitä maatuskamerkkejä voisi pitää työssä mukana ihan huvikseen, kun niistä tuli nii suloisia. Näitä pitää tehdä ehdottomasti lisää, niin saa nakata nuo kaikki vanhat menemään!


Muistakaahan nuo arvonnat! Vielä on aikaa osallistua huomiseen perjantaihin klo 18.00 saakka. Blogin puolella arvotaaan siis himmelikranssi ja värin saa valita itse kolmesta vaihtoehdosta, Facebookin puolella on sitten arvottavana kuusi himmeli kuusenkoristetta. Ne on tehty lasipilleistä ja puuhelmistä. Arvontaan pääsee tästä ja Facebookkiin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti