16. helmikuuta 2015

Yksi mekko suunnitelma


Nyt kun kihlajaiset on saatu pidettyä, voi alkaa miettimään häitä. Tänä aamuna mietintä alkoi sillä, että kävin puntarissa ja totesin viikkopunnituksen tuloksen olevan + merkkinen, mutta onneksi vy ja ly sentit eivät olleet kasvaneet, vaan pysyneet samoissa lukemissa. Olemukseni kevennys projekti on siis vielä kovastikkin vaiheessa. Vaikka olen vielä kaukana tavoite mitoista, voi hääpukua silti jo suunnitella. Kuvan itsestäni otin lauantaina, tässä on siis tämän hetkinen tilanne. Matkaa tavoitteeseen on vielä 12kg.


Puvun suunnitteluhan tietenkin alkaa sillä etttä surffaillaan hääsivustoilla ja selaillaan erilaisia häälehtiä. Visio puvusta on jo aika selkeänä päässäni. Aiemmin erilaisia vaihtoehtoja oli kolme, mutta käynti kangaskaupassa selkeytti ajatuksia. Löysin nimittäin hyvin kevyttä, vaaleanruskeaa pitsikangasta, joka yhdessä shampanjan värisen satiinin kanssa toi mieleeni 50- luvun tyylisen juhlapuvun. 


Olen aina pitänyt Andrey Hepburnin naisellisesta ja selkeästä tyylistä. Kun puhutaan 50-60 luvun tyylistä tulee minulle mieleen aina Hepburn ja hänen kauniit, naiselliset pukunsa. Nyt siis vahvinpana vaihtoehtona hääpuvulle on 50-luvun tyylinen mekko, joka olisi pohjepituinen, selkeälinjainen, leveähelmainen ja väriltään ruskehtava. Kellohelmaisen mekon alle pitää tietenkin olla kunnollinen tyllihame ja 50-luvun tyyliin kuuluu mekon päälle myös vyö. Kun mekko on lyhyt nousevat kengät aivan uudenlaiseen asemaan puvun kanssa. Haluaisin vyön ja kenkien olevan puvun väriin sopivaa kiiltonahkaa. Kuvassa oleva vyö ja alushame löytyy täältä ja kengät löytyvät täältä.Olen etsinyt 50-luvun mekkojen kaavoja, sillä aion ommella pukuni itse. Olen yhdeltä ammatiltani pukuompelija ja vaatetusinsinööri, joten ompeleminen kyllä onnisstuu. Kaavoja mekkoon en kuitenkaan ala piirtämään itse, vaan tyydyn valmiskaavoihin ja tarvittaessa niiden muokkaamiseen. Löysin sellaisen kirjan kuin "Kuuluisat vintagemekot" ja varasin sen kirjastosta, tällä viikolla varmaankin saan sen. Katsotaan löytyisikö siitä sopivat kaavat pukuun. Löysin myös yhden blogistin, joka harrastaa tuon aikakauden vaatteiden ompelua ja häneltä oli paljon valmiskaavoja 40-70 luvuilta, joiden kopioita hän myi. Myös sieltä saattaisi löytyä sopivat kaavat.

8 kommenttia:

 1. Mulla on nyt mennyt jotain ihan ohi...onnea kihlauksen johdosta! Upeat kankaat olet löytänyt hääpukuasi varten ja tarkasti on jo yksityiskohdatkin mietittynä. Siitä on hyvä jatkaa:) Minäkin ompelin oman hääpukuni silloin itse ja se on kyllä palkitsevaa jos mikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ompeleminen on kyllä palkitsevaa hommaa, liian harvoin vain tulee nykyään itselle ommeltua. Tänään kävin hääpukuliikkeessä katselemassa. Saa tuosta itse tekemisestä kyllä hyvän palkan itselleen... puvut joita katselin maksoivat n. 950-990€! Mää ajattelin selviäväni satasella, kun itse teen ja saan just sellaisen kuin haluan.

   Poista
 2. Äidistäni on kuvia joissa hänellä on yllä tollasia mekkoja kuin tuossa Andrey esittelee. Kauniita.
  Meinaat sitten laihduttaa ittes "jäätynyt pulkan naru kuosiin"..älä ihmeess.
  ohi multaki meni..onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En minä asiaa hirveästi ole mainostanut, maininnut kyllä ohimennen. Itse ommellessa on se hyvä puoli, että saa juuri oikean kokoisen ja oikein istuvan vaatteen... joten en minä jäätyneeseen pulkannaruun tähtää, hieman pienempään kokoon vain.

   Poista
 3. Ihanat suunnitelmat! Minäkin pidän juuri tuon ajan mekoista...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon ajan mekot on niin naisellisia <3 Nyt pitäisi paneutua hommaamaan/tekemään vain kaavat tuohon mekkoon :)

   Poista
 4. Täältä löydät myös 50-luvun kaavoja: http://spacedices.blogspot.fi/p/kaavat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Pitää käydä tutkimassa avlikoima ajan kanssa, oli nimittäin aika paljon kaavoja :)

   Poista