3. elokuuta 2014

Kukkii

Kylmä kesäkuu ja huippulämmin & kuiva heinäkuu on takana. Toivottavasti elokuusta tulisi tasaisempi olosuhteiltaan.
Onneksi heinäkuun helteiden päälle saatiin muutaman kerran vettä kunnolla, kyllä kasvit tykkäsivät.


Pikkutähkätädyke 'Nana' kukassa. Takana punalehtinen keijukukka ei vielä tänä kesänä kukkinut.

Miltei kaikki kasvit ovat hengissä ja ovat kukkineet tai kukkivat parhaillaan, ihme kyllä. Isoja ei mistään ole tänä vuonna tullut, toki osa kasvesita on vasta tänä vuonna istutettuja, mutta osan  toivoin kasvavan hieman jo isommiksi tänä vuonna. 
Eteenkin vime vuonna istutettujen toivoin jo kukoistavan enemmän. Taidan olla liian kärsimätön.


Nukkakärsämö eli Kivikärsämö kukkii todella KELTAISENA. Syvempää keltaisen väriä saa kyllä hakea.Jättipoimunlehti on ihana, se on onneksi kukoistanut jo tänä kesänä.


Syyshortensiassa on nuppuja. JEE! Luulin etteivät nämä tekisi yhtään kukkaa tänä kesänä, 
kun tenavat katkoivat niistä jokaisen oksan talven aikana.


Tämä on vissiin vuohenkello. Moni moittii että leviää liikaa ja hallitsemattomasti. Itse olen kuitenkin miettinyt, että jos istuttaa samaan paikkaan monia leviäviä kasveja, niin saavat rauhassa kilpailla keskenään kuka pärjää. Tässä penkissä on kyllä sellaisia hillittykasvuisempiakin lajeja, mutta ne voin sitten ensi kesänä siirtää toisaalle, jos sille tuntuu.


Pohjantähti köynnösruusun istutin myöhään viime syksynä ja se paleltui talvella.
Sinnikäs kasvi, kun se lähti juuresta kasvuun ja kukkikin jo ensimmäisenä kesänään.Tähkätädykettä on tänä kesänä vaivanneet kunnolla kirvat. Kaikki kukkavarret ovat välillä olleet mustanaan ötököitä, vaikka olen niitä koittanut välillä häätääkkin. Kuitenkin tämä jaksaa kukkia kauniisti :)


Vaaleanpunaista jaloangervoa täydessä kukassa.


Lumikärhö Summer Snow


Jalokärhö Warszawska NikeAlppikärhö Tage Lundell


Tämä epäilyttävä möykky löytyi kukkapenkistä kuvauskierroksella. Jokin sieni kai se on. Ällöttävä!

2 kommenttia:

  1. Ihania kukkia - puutarhasi on aivan mahtava! Tuo jättipoimunlehti on kyllä upea. Meilläkin hortensia kärsi viime talvena (liian monta ylijuoksua, myyrä vai omituinen talvi, en tiedä), mutta nyt loppukesästä se on alkanut kasvattaa uutta ahkerasti. Vielä ei näy kuitenkaan yhtään nuppua. Saa nähdä ehtiikö tulla vielä tänä kesänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Puutarha on kyllä vasta alkutekijöissään... ainakin sille tuntuu, kun piha on niin iso. Muutama istutus ei tunnu täyttävän sitä yhtään :( Mutta pikkuhiljaa mennään eteenpäin :)

      Poista