15. huhtikuuta 2014

Kipsimunia

Askartelin eilen iltayöstä hieman kipsimunia. Ajattelin laittaa näihin vaikkapa yrttejä pääsiäisruohoksi. 
Jäi nimittäin tuo ruohon kylväminen hieman myöhäiseksi, eikä se taida pääsiäiseksi ennättää.
 Ideaan törmäsin CaisaK:n ihanassa blogissa, klik, klikklik


 Alkuun oli siistiä ja jälkeenpäin tosiaankaan ei :) Kuvittelin ottavani kuvia välivaiheista... mutta se ei oikein onnistunut, kun olin kyynärpäitä myöten kipsissä, pojat nukkumassa ja mies töissä. Mutta pari ennen ja jälkeen kuvaa sain.


Tekeminen oli helppoa. Ensin puhalletaan sopivan kokoinen ilmapallo ja leikataan kipsisiteestä palasia. Kipsisidettä ostin apteekista. Sitten käytetään palaset vesiastian kautta ja laitetaan ne ilmapallon päälle. Lopuksi hieman hieroin pintaa, jotta siteen kuviot häviäisivät näkyvistä. Sitten vain kuivatellaan. Tänään poistin ilmapallot ja käänsin kupit ylösalaisin, jotta pohjakin kuivuisi kunnolla. Huomenna meinasin harjata pinnalta muruset pois ja lakata pinnan matta spraylla, niin ei jää ainakaan kipsijälkiä alustaan jossa näitä pitää. Näihin neljään munankuoreen käytin viisi rullaa kipsisidettä. Hieman vähemmälläkin olisi varmaan pärjännyt... 
Tuli nimittäin aika tukevia munankuoria, mutta eivätpähän nämä munat ainakaan kovin helposti hajoa.

5 kommenttia:

 1. VAU! Ovatpa hienoja. Tuli näköjään apteekkikeikka vielä ennen pyhiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta vinkkauksesta! Ennen pyhiä en ehtinyt näitä tehdä, mutta nyt on ollut hyvää aikaa. Käy kurkkaamassa blogista minkälaisia sain aikaiseksi ;)

   Poista
 2. Onpas upeita. Näitä on pakko kokeilla.

  VastaaPoista