11. maaliskuuta 2017

Mun lapsi on virallisesti teini

Aika rientää tolkutonta vauhtia eteenpäin. Päivät ja viikot vain vilahtavat ohitse ja kuukaudet vaihtuvat nopeampaa, kuin niihin ennättää tottua. Vielä kun ajan kulumiseen yhdistyy paljon tekemistä, kiirettä ja arjen pyörittämistä, omia ja perheen harrastuksia, projekteja, synttäreitä ja ystäviä, niin huomaa yhtä äkkiä että joulusta on päästy kevääseen miltei huomaamatta. Vaikka välillä aika tuntuu matelevan, niin toisinaan se juoksee ja tuntuu ettei ennätä millään kaikkea mitä haluaisi, toisinaan asiat tuntuvat junnaavan paikoillaan, ne eivät onnistu millään ja aika vain hupenee jonnekkin. Kuukausi sitten täytin 40 vuotta janNyt sitten minun pikkuinen poikani otti ja täytti 13 vuotta ja on virallisesti teini, minne katosi aika, minne vuodet ovat menneet? Eihän se voi olla jo noin iso, päättää ala-asteen keväällä ja siirtyy ylökoulun puolelle!Pojalla on ollut selvät tavoitteet synttärilahjan suhteen. Hän haluaa rahaa, sillä meinaa sitten ostaa uuden tietokoneen. Kyllä hän koneen jo sitten saakin ostettua, on nimittäin säästänyt kesästä saakka siihen. Joululahjaksikin toivoi rahaa tätä varten ja kotona on tehnyt ruokaa ja siivoillut kerätäkseen pottiin pääomaa. Sain hänet jopa innostumaan lukemisesta, lupaamalla pientä korvausta luetuista kirjoista. Tähän onkin pyritty koko alakoulun ajan, mutta mikään ei ole saanut tähän mennessä kunnolla innostusta heräämään. No hyvä että tietty tavoite on saanut innostuksen esiin ja hän on huomannut viimeinkin lukemisen taian.


No vaikka hän toivoikin vain rahaa, niin eihän sitä äiti pysty pelkästään sellaiseen lahjaan tyytymään. Minun tulee ommeltua niin paljon kaikille kummilapsille ja itselle, että Veeti jää usein välistä, joten pitihän hälle ommella teinille sopiva paita lahjaksi :) Vaikka paidan teksti ei kyllä hirveän hyvin kuvaakkaan saajansa luonnetta, sillä hän on oikeasti hyvin reipas ja tunnollinen niin aamu, kuin iltatoimissaan, ainakin vielä. Paidan kaava on Ottobre 6/15 lehdestä malli26. Stars and Stripes. Jätin vain hupun ja halkion pois ja huolittelin pääntien reunan trikookaitaleella ja hihat ja helman tein hieman pidemmäksi ja ihan vain taitoin ja huolittelin kaksoisneulatkkaukseslla. Paita on kokoa 170cm.Samaan ompeluinnostukseen meni sitten myös kaverin pojalle kekemäni syntymäpäivälahja. Samalla mallilla tuli tälle ekaluokkalaisellekkin paita koossa 134cm. Tähän paitaan tosin laitoin mallin mukaisesti hupun. Hupun vuorin, hihojen ja helman "resorit" laitoin joustavasta trikoosta, jotta muuten yksivärinen paitasai vähän piristystä. Lopputuloksesta tuli mielestäni tosi kiva. Sopii varmasti saajalleen. Lahjaan tein vielä lisäksi trikoopipon samasta trikoosta, kun pipoja muutenkin muutaman vielä ompelin.
Viikolla kun Veetin oikea synttäripäivä oli, en vielä leiponut kakkua, kun sitä ei olisi oikein kukaan ollut syömässä. Sens sijaan lupasin että mennään elokuviin kun tulee ensi-iltaan Beutu and the Beast ja leikkasin hänen hiukset. Nyt tänään ja huomenna sitten tulee vieraita, niin pääsin leipomaan. Töissä mietin ääneen mitä sitä oikein tekisi ja työkaveri vihjaisi Kinderkakusta. No siitä innostuneena sitten sellaisen teinkin. Pohjan tein suklaahippukekseistä ja täytteistä jätin sokerit pois, kun niihin tuli kuitenkin suklaata. Tällä tavalla niistä ei tullut ihan överimakeita ja kakku oli kaikenkaikkiaan okein hyvää.


P.s. Säätiedoituksissa on lupailtu kevättä alkavaksi, milloin hyvänsä. Nyt se on sitten alkanut, nimittäin talitintit on muuttaneet laulunsa kevät viserrykseksi. Vielä viikolla oli talvisirkutus, mutta tänään on hyvin tyylipuhdas TITITYY- TITITYY.
Aurinkoista viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Nuo pipot on kivannäköisiä. Ja tuo kakku. Saisinpa tuollaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipoista tuli kyllä hauskoja. Kakkuun löytyy useampikin ohje netistä Kinderkakku niellä.

   Poista
 2. Oi onpa kivoja! Ihana tuo hupparia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huppari oli mieluinen myös saajalleen ja se on aina positiivista :)

   Poista
 3. Onnea pojalle..hienot ompelukset ja vau mikä kakku..nam:) hauskaa kevättä t.jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika kiittää. Kakku oli kyllä ihana, oikea suklaan ystävän unelma. Mukavaa kevättä sinullekkin.

   Poista