31. heinäkuuta 2016

Sukkavaihto

Pitkästä aikaa hieman käsitöitä. On nuo puutarhahommat tahtoneet viedä ajan näin kesällä ja se näkyy tietenkin myös blogissa :)  No nyt olisi sitetläväksi muutamat sukat. Kuulun Facessa erilaisiin käsityöryhmiin ja niissä on usein kaikenlaisia haasteita. Yleensä en ennätä osallistua niihin, mutta nyt päätin osallistua, sillä osallistumisaika oli pitkä ja juttu tuntui kiinnostavalle.


Nämä lähettämäni sukat on neulottu Schachenmayer REGIA Pairefect- langasta. Siinä tulee raidoitus valmiina ja samassa kerässä on sukkapariin langat, ja sukat on erotettu toisistaan keltaisella merkkilangalla. Kun eka sukka on neulottu, keritään lankaa vain seuraavaan merkkilankaan saakka ja aloitetaan toinen sukka. TYKKÄÄN! Inhoan nimittäin erilaisia sukkia parina ja häiritsee suunnattomasti jos raidat eivät ole kohdakkain.

Tässä sukkaryhmässä on jäseniä useasta eri maasta ja haasteena oli kutoa sukat tuntemattomalle ihmiselle ja itse saisit vastaavasti sukat joltain muulta, eli sukkavaihto. Se kenelle sukat tekee, päättää vaihdon järjestäjä. Melkoinen homma, kun pitää ilmoittaa allergiat ja onko eläimiä tms. ja sitten järjestäjä etsii kullekkin sopivan ihmisen kelle sukat sitten neulotaan. Kerran aikaisemmin olen osallistunut tämmöiseen vaihtoon ja silloin ajattelin, etten enää osallistu, mutta nyt päästinkin toisin. Tällä kertaa vaihdosta jäi parempi maku, kuin edellisellä ja voin ehkä osallistua joskus vielä uudelleenkin.

Sukkien resori on tehty valepalmikkoa, 2,5mm puikoilla ja sen jälkeen ihan vain suoraa 3mm puikoilla. Aina kun langassa vaihtui väri, niin ensimmäinen kierros uudella värillä on tehty kerrosrivinousua (aloitettu aina juuri vaihtumiskohdasta, eikä ole välitetty täysistä kierroksista). Sukissa on ranskalainen kantapää ja leveä nauhakavennus kärjessä. Silmukkaluku oli 56.

Olen hidas neuloja ja samana päivänä kun olin pakettiani postiin viemässä, 
sainkin hakea minulle lähetetyn paketin. Omat sukkani lähtivät USAhan ja sieltä tuli minunkin pakettini. 


Saamani sukat olivat tosi kivat ja juuri sopivat! Sukkien varret on neulottu kierrejoustinta ja niissä on ihan perus teräosat. Kantalapun reunat olivat erikoiset, niissä oli ainaoikeaa kolmen silmukan leveydeltä. En ole tällaisia ennän nähnyt ja pitää kyllä ehdottomasti kokeilla itsekkin. Langasta oli lappu mukana, mutta nyt olen sen jonnekkin hukannut, villa- polyamidilankaa se kuitenkin on. Sain myös hieman oheistavaraa mukana... aivan ihania lankoja, käsityöpussin ja hieman neulontatarvikkeita. Tällaista tarvikekoteloa onkin helppo kuskata mukana ja sieltä löytyy kaikki tarvittava oheistavara yhdestä paikasta. Mukana oli myös pitkä kirje. Hieman haastavaa minulle, kun olen todella sukrea kielissä, mutta kyllä siitä lopulta selvää sain ja sain myös vastattua lähettäjälle.


Mitä kaikkea voikaan pieni peltirasia pitää sisällään! Tänne on saatu mahtumaan kaikki tarpeellinen, puikkoja lukuunottamatta. Puikkomitta, rullamitta, silmukkamerkkejä, sakset, neuloja, virkkuukoukkuja ja hakaneula silmukoiden lepäämistä varten. Sitten oli mysteeri, eli tuo sininen koukku alakuvan peltirasiassa. Mikä ihme se on?

6 kommenttia:

 1. Kauas menivät sukkasi, mutta kaukaa sait myöskin omasi. Eikö nuo postikulut ole melkoiset kun tuonne asti lähettää ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin menivät. Onhan postikulut aika korkeat, mutta onneksi sieltä tuli myös lankaa, niin plussalle jäin, jos rahallisesti laskee. Pääasia kuitenkin hyvä mieli.

   Poista
 2. Saitpas kivan vaihtopaketin. Aivan ihastuttavan värisiä vyyhtejä.
  Vahva veikkaus sinisestä koukusta on että se on palmikkopuikko. Puikko jolle siis siirretään silmukat odottamaan palmikkoneuletta neuloessa. Muistan jossakin nähneeni myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen itsekkin saamaani pakettiin :) sinistä puikkoa itsekkin veikkasin palmikkopuikoksi, vaikka aiemmin näkeni/ käyttämäni ovat olleet hyvin erilaisia.

   Poista
 3. Kivan vasta lahjan sait sait,
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista