14. helmikuuta 2014

Sydämmiä ystävänpäivänä

Hyvää ystävänpäivää teille kaikille! Toivotukset lähtekööt näiden sydämmellisten sukkien myötä <3


Osallistun näillä sukilla Silmukan ytimessä- haasteeseen, jonka aiheena nyt helmikuussa oli sydän. Haasteen ovat kehitelleet yhdessä Silmukan saalistus ja Pipon ytimessä- blogien pitäjät. Nämä sukat ovat myös osa toista haastetta. Osallistuin nimittäin Facebookin Villasukat villitsee-ryhmässä sukkarinkiin, jossa osallistujien kesken haasteen alullepanija arpoi kelle kukin neuloo sukat ja ilmoitti kullekkin sitten saajan tiedot. Se keneltä sukat saa ei siis ole tiedossa, jollei sitä itse halua kertoa.


Lankana näissä on Nalle ja puikkoina 2,5mm ja 3,0mm puupuikot. Silmukoita on 54.
Malli on ihan omasta päästä, vaikka innoitusta on kyllä haettu muiden tekemistä sydänsukista.


Varressa on ensin 2o 1n joustinta 2,5mm puikoilla 3cm ja sitten  vaihdoin 3,0mm puikkoihin joilla tein 2krs sileää harmaalla. 
Sitten alkoi mallineule (leleys 9 silmukkaa), sydän on neuleessa kuusi kertaa rinnakkain. Varressa on kuvio tehty kolmekertaa päällekkäin ja aina kuvion jälkeen 2krs harmaalla. Kantapäänä on ristiinkavennettu ranskalainen kantapää. Normaalit kiilakavennukset ja sädekavennukset kärjessä. Jalkapohjaan tein ensin yhden, sitten kaksi ja sitten kahdesti kolme sydäntä vierekkäin, päällä jatkoin kokoajan kolmella. Tämä jalkapohjan valinta oli hieman haasteellinen, että sai kiilakavennusten kohdalla kuljetettua toista lankaa sopivalla kireydellä ja niin ettei liian pitkiä lankajuoksuja tule ja ettei kuljetettava lanka näy oikealle puolen.
Ei ehkä ollut helpoin ratkaisu, mutta sain ne tehtyä! Ehdottomasti vaikein ja tylsin osa näissä sukissa.


Tarkoitus oli saada sukat valmiiksi jo alkuviikosta ja postin kuljetettavaksi, jotta ne olisi olleet saajalla ystävänpäiväksi. 
No sitä tulee aina kaikenlaista ja sukat valmistuivat vasta tänään illalla. Posti saa sitten töitä ensi viikolla.
8 kommenttia:

 1. Vvvvooii ompas suloset! Kiitos kun osallistuit :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Ja enpä ole tuollaisesta ryhmästä kuullut ennen, pitääkin tutustua :) Kiitos kun osallistuit haasteeseen ja tervetuloa mukaan jälleen ensi kuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä kurkkaamassa ryhmään. Siellä ei ole ihan yhtä riitaisaa sakkia ollut, kuin Voihan villasukka-ryhmässä on. Mukavia nämä haasteet on olleet :)

   Poista
 3. Kauniit sävyt olet valinnut sukkiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeku, Anni, Cordelia Serene ja MaijaLinnea. Näistä tuli kyllä niin suloiset, ettei malttaisi lähettää saajalleen. Onneksi on itselle liian pienet, muutoin voisin omia nämä <3

   Poista