1. heinäkuuta 2013

Sitruunamarenkitorttu

Sitruunamarenkitorttu on ihanan kesäinen ja helppo valmistaa. Olen ohjeeni aikoinaan ottanut Sunnuntai-murotaikina paketista.
Pohjan voi siis tehdä kyseisestä taikinasta tai valmistaa itse, molempia olen käyttänyt.
Jos tarvii nopeasti valmistettavaa herkkua, on valmistaikina oiva vaihtoehto ja mielestäni ihan maukaskin.


Meillä perheen koko kasvoi viime viikolla, taas täysimääräiseksi, niin halusin juhlistaa päiväkahveja tortun voimalla. Kovin kaunis tai koristeellinen ei tämä mun versio ollut, mutta sitäkin maukkaampi. Lapsillekkin näytti maistuvan hyvin.

Pohja:
1pkt valmismurotaikinaa

tai
 2,5dl vehnäjauhoja
1rkl sokeria
100g margariinia (huoneenlämpöistä)
1 kananmunan keltuainen
2rkl kylmää vettä

Täyte:
1 sitruunan mehu
2 tl sitruunan raastettua kuorta
0,5dl sokeria
1 rasia sitruunatuorejuustoa
3 kananmunankeltuaista

tai
1,5 dl vettä
0,5dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 tl sitruunan raastettua kuorta
3 rkl maissitärkkelystä
3 keltuaista

Pinnalle:
3-4 kananmunan  valkuaista
1 1/2 dl sokeria

Nypi vehnäjauhot, sokeri ja margariini sekaisin. Lisää keltuainen ja kylmä vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä murotaikina (valmis tai itse tehty)  n.24cm vuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pelkkää taikinaa 200 asteessa n.12-15min.

Kiehauta sitruunamehu ja lisää siihen muut ainekset kokoajan sekoittaen. Kuumenna jatkuvasti sekoittaen kunnes seos sakenee. Ota täyte jäähtymään ja sekoittele välillä jäähtymisen aikanakin.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi marenkivaahdoksi.

Levitä kypsennetylle pohjalle sitruunatäyte ja päälle marenki. Kypsennä torttua 225 asteessa n.5 min, kunnes marenginhuiput ruskettuvat kevyesti. Anna tortun jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti