30. marraskuuta 2016

Keinulauta- boxerit ja arvontamuistutus

Sain jo kesällä yhdestä kangasylläri paketista tämmöistä keinulauta kangasta. Kangasta oli semmoinen epämääräisen pieni pala, etten ole oikein keksinyt mitä siitä tekisin. Nyt syksyllä mies valitteli, että hänen lyhytlahkeisen pyjaman housut alkaa olemaan jo hyvin palvelleet ja pian voisi vaikka harkita uusia. Tästä sitten innostuin ja niin keinulautatrikoosta syntyi hälle isäinpäivälahjaksi tämmöiset unihousut. 


Kaavat piirsin vanhoista pöksyistä. Kangas riitti just ja just, kun vyötärölle laittoi boxerikuminuhaa. Erivärinen kumppari oli muutenkin hyvä idea, antaa pientä ryhtiä tälle kankaalle. Kangas kyllä muuten sopi mielestäni kivasti lahjan teemaan, eli isäinpäivään, sillä onhan jokainen isä antanut lapsille vauhtia monet kerrat keinussa. Mielestäni varsin isällinen kangas siis, mutta vinkkinä, niin kangas sopii mielestäni miehelle muutenkin. lahja taisi osua ihan nappiin, kun Samuli oli kovin mielissään pöksyistään.


Vielä tänään on aikaa osallistua pikkujouluarvontaan. 
Käykäähän osallistumassa, arvonta löytyy täältä.

29. marraskuuta 2016

Valoa pimeyteen

Vihdoinkin on ensimmäinen Adventti ollut ja annoin itselleni luvan laittaa jouluvaloja ikkunoihin. Jouluvaloilla on kumma taipumus, että ne laitetaan ehjänä varastoon joulun jälkeen, niin ne tulevat rikkinäisinä sieltä pois seuraavana adventtina. Toinen vaihtoehto on että ne häviävät mystisesti jonnekkin. Molemmat vaihtoehdot koettiin meillä taas tänä jouluna ja jouduin käydä ostamassa uusia valoja.



Vaikka asutaankin asuinalueella, on meidän piha sen verran syrjässä katuvaloilta, että se on hyvin pimeä, vaikka terasseilla olisikin valot päällä. Siksipä halusin hieman valoa pihamaallekkin ja joten laitoin joulutähdet myös kasvihuoneen ja pihatuvan ikkunoihin.



Kasvihuoneeseen ostin isoimman tähden mitä kaupasta löysin ja pihatuvan pöydälle ostin pöytälamppusetin jossa oli tähti ja tavallinen varjostin. Ikkunat näyttävät nyt kyllä ihanille  pimeällä pihamaalla. Pihatuvassa on myös minun tekemäni himmeli katossa, kivasti näkyy sekin ikkunasta uuden lampun valossa.


Terasseille laitettiin myös uudet valot, vanhoista kun paloi vain puolet lampuista. 
Nämä valot on kyllä melko kirkkaat ja tavallisia ulkovaloja ei pahemmin tarvitse nyt käyttää.



Ainoat ehjät ja tallessa olleet valot olikin sittennämä, mitkä laitoin saavissa kasvavaan tuijaan.
Olisi noihin kynttilälyhtyihinkin voinut tiesti laittaa kynttilät palamaan, mutta en jaksanut enää tälle päivää laittaa, kun justiinsa mennään nukkumaan. Meni vähän myöhään nämä asennukset, kun koko ilta meni työpaikan lasten pikkujoulussa. Käytiin katsomassa uusi Viiru ja Pesonen elokuva ja lapset saai lopuksi vielä joulupukilta Fatserin suklaakalenterit. Hieno ilta ja kiva elokuva oli.


Muistakaahan käyvä osallistumassa vielä arvontaan. Pikkuisen on vielä osallistumisaikaa jäljellä.
Arvonta löytyy täältä.

24. marraskuuta 2016

Rimotuksia terasseille

Päivät menee kiireen vilkkaa ohitse, sille ainakin tuntuu, kun töihin mennessä ja sieltä tullessa on jo pimeää. Luta tuli heman valaisemaan maisemaa ja sitten kaikki suli pois, Päivät on harmaita, luonto lepää... on todella pimeää. Nyt suunnitellaan jouu juttuja ja kohta taas ensi kesän pihajuttuja, mutta niitä ennen muutama kuva meidän terassien uusista rimoituksista.


Terassien päätyihin on ollut jo kauan suunnitelmissa laittaa rimoitukset tuomaan hieman suojaa terassille ja luomaan huonemaista tunnelmaa. Takapihalla rimoitukset on olleet paikoillaan jo muutaman vuoden ja ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Nyt saadaan terassien ilmettä myöskin yhteneväisemmäksi. Syksyn aikana suurin osa terassien rimoituksista ja ränneistä on saatu viimeinkin laitettua paikoilleen ja nyt terasseilla alkaa näyttämään sille mitä on suunniteltukkin. Pleksikate, päädyssä rimoitus ja etureunassa pylväät joiden edessä suuret istutusaltaat. Enää uupuu talon ja terassin reunoja kiertävä kiveys. Jospa se sitten saataisiin ensi kesänä. En meinaa malttaa mutenkaan odottaa ensi kesää, että näkee millaiset istutukset noihin kukkapenkkeihin sitten kasva. Kasvithan sain niihin jo laitettua, mutta kasvamaan ne eivät vielä ennättäneet yhtään.


Vertailun vuoksi kuva terasseista ilman noita rimoituksia.


Kuva takapihan rimoituksista toissa kesältä.


Tässä kuvat vielä ennen ja jälkeen kuvat etupihan ison terassin ruokailutilan osalta.
Takapihan terassilta ruokailutila poistettiin tämän etupihan pöydän valmistumisen jälkeen.



Syyslomalla Samuli aloitti nämä hommat ja sai sopivasti pojastaan apumiehen työhön avuksi. 
Hyvin sujui työ ja nopsaan tuli valmista.


Tämä piharakennuksen pikkuinen terassikin sai omat rimoituksensa. Täällä ei tullut vielä valmista, kun joutuu odotella ensi kesää, jotta saadan rakennuksenpäätyyn varastoituja tavaroita käytettyä pois edestä. Kivasti rimoitukset jo nyt kuitenkin peittävät katoksen alaosaa, jossa säilytetään työkaluja. Katoksen yläosaan tulee maja, sinne täytyy vielä tehdä vielä kaiteet valmiiksi päätyrimoitusten lisäksi. Lapset taitaa tosin olla jo hieman kasvaneet majaiästä ohitse, mutta ompahan siellä, jos joku sitä joskus haluaa käyttää.




Tässä tilannekuva ennen rimoituksia. 
Kyllä ne vain kivasti siistivät ulkonäköä ja piilottavat kätevästi säilytyksessä olevat tavarat.

21. marraskuuta 2016

Pikkujouluarvonta

Havahduin tänä aamuna siihen, että kuukauden päästä on jouluviikko jo puolessa välin. Onneksi joululahjojen valmistus on jo hyvässä vauhdissa, niin ei tule kiire. Minä rakastan antaa ja myöskin saada joululahjoja. En ole koskaan ymmärtänyt, ettei esim. puolisot anna toisilleen mitään lahjaksi. Lahjan hinnalla ei ole väliä, vaan ajatuksella, että haluaa ilahduttaa toista. Pienikin voi olla suurta, kun sen antaa sydämmestään. Nyt haluan ilahduttaa myös jotakuta blogini lukijoista pienellä paketilla, joten se on arvonnan paikka.


 Palkintona on Viipaloitu villatakki- kirja, kaksi kerää Zitron Nimbus 100% Organic Merino lankaa, sekä pieni kuumavesipullo. Kirjasta löytyy paljon kivoja kierrätysvinkkejä eri vuodenajoille, Nimbus lanka on Saksassa valmistettua 100% organista, uutta merinovillaa. Kerällä on 50g ja 100m lankaa, puikkosuositus 5 - 5,5. Kahdesta kerästä saa neulottua vaikka pipon. Kuumavesipullolla saa sormet nopsaan lämpöisiksi ulkoilun jälkeen tai lämpöhoitoa vaivaan ja kolotukseen.


Arvonnan säännöt:

1. Osallistumisaikaa on marraskuun loppuun saakka, eli 30.11. klo 24.00 mennessä tulleet osallistumiset hyväksytään mukaan. Arvonta suoritetaan 1.12 ja voittaja julkaistaan täällä blogissa ja blogin facesivuilla. Voittajalle ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti, joten jonkinlainen yhteystieto/ yhteydenottotapa on oltava saatavilla.


2. Yhden arvan saat olemalla tai liittymällä blogini lukijaksi ja kommentoimalla tähän postaukseen. Oikeassa sivupalkissa on Lukijat- ruutu, sieltä tulee löytyä kuvakkeesi nimimerkillä, niin olet lukija.

3.  Lisäarvan voit saada tykkäämällä Facebookissa Onnenapiloita- sivusta ja kommentoimalla siellä tämän päivityksen linkin alle.

4. Toinen tapa saada lisäarpa on jakaa tämä päivitys blogissasi tai Facebookin päivitys omalla seinälläsi ja/tai jossakin ryhmässä. Huom. Jakaminen ei ole pakollista ja arvontaan voi osallistua ilman sitäkin, kuten aiemmista kohdista käy ilmi. Jakamalla voit kuitenkin saada vielä yhden ylimääräisen arvan.

5. Voit siis osallistua 1-3 arvalla. Ilmoita tämän postauksen kommentissasi monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Kun arvonta on suoritettu, tarkistan olivatko kaikki ilmoitetut arvat/ lukija/ seuraaja- ehdot voimassa olevia. Jos näin ei ole, voitto mitätöidään ja arvon uuden voittajan.

6. Arvontavoitto on itse hankkimani, eikä sille ole sponsoreita tai yhteistyökumppaneita. Toimitan voiton postitse Suomessa (tai viemällä lähialueelle). Jos voittaja on jostain muualta, kuin Suomesta, maksaa voittaja itse postimaksut.


Pikakertaus säännöistä:
 Ole lukija, kommentoi alle viimeistään 30.11 ja olet mukana :)


Onnea arvontaan!

Arvonta on päättynyt 
Voittaja julkaistaan blogissa 1.12 illallam n. klo 22.00

20. marraskuuta 2016

Vanttuita villapaidasta

Lapaset, vanttuut, kintaat, rasat, tumput, käsineet tai hanstkat, 
miten kukakin haluaa niitä nimittää... rakkaalla lapsella on monta nimeä. 



Viime talvena tein muutamia lapasia vanhoista villaneuleista, KLIK. Nyt teki mieli tehdä hieman lisää. Kun en ole viimeaikoina pessyt omia neuleita piloille, kävin kirppikseltä etsimässä muutamia sopivia kokeiluani varten. Löysin viisi villapaitaa ja kaksi kaulahuivia. Osa oli 100% villaa ja osa sekoitteita, joissa oli villaa vähintään 75% ja loput mm. akryyliä, mohairia ja merinoa. Tarkoitus oli huovuttaa ne ja pesin neuleet koneessa 95 asteen ohjelmassa. Lopputulos oli tosi mielenkiintoinen, sillä huopuminen oli tosi epätasaista. Osa 100% villaa olleista ei huopunut ja osa sekoitteista huopui taas tosi hyvin ja osa ei. Ihan kivasti sain näistä kuitenkin sopivaa materiaalia aikaiseksi.



 Ensimmäisenä leikkelin tämmöisen kirjoneulepaidan palasiksi. Siitä sain viisiin lapasiin osat aikaiseksi ja niistä sitten kahdet ompelin nyt valmiiksi saakka. Lapasten sisään laitoin merinovillaneuloksesta vuorin, joten eiköhän näillä tumpuilla tarkene!



Helman ja hihojen reunoista sain leikattua kolmet osat niin, että niihin tuli resorit ja rinnasta, sekä selästä tuli kahdet, niin että niiden suuaukolle täytyi keksiä jotin muu huolittelu. Nyt kokeilin tehdä yhdet kumpaakin lajia. Resorittomien tumppujen suuaukon huolittelin virkkaamalla siihen reunuksen. Koska vuori oli tiiviimpää neulosta, ei siitä virkkuukoukku mennyt suosiolla läpi, niin tein reunaan ensin kierroksen neulan avulla ja siihen sitten virkkasin kierroksen kiinteitä silmukoita ja kolme kierrosta puolipylväitä. Taitoin reunan etupuolelle ja ompelin ensimmäisen kierroksen pistoihin kiinni. Tuli tosi kivan näköinen ja huoliteltu reuna, tosin hieman joustamaton, mutta ihan hyvin tämä omaan käteen ainakin meni.



Ketunkuvalapaset ovat hieman pienempää kokoa ja kuusilapaset isompaa. Samuli kokeili noita isompia kuusilapasia, kun tuli töistä ja aika tiiviit olivat hälle, vaikka käteen sopivatkin. Eli näistä taisi tulla noin kokoa 7 ja 9, kun Samulin käsi on 10-11.




Jos kaapeista löytyy sopimattomia villaneuleita tai olet sattunut pesemään jotain piloille, niin kannattaa kokeilla tehdä niistä lapaset, ainakin ennenkuin vie viskaa niitä lumpuiksi. Nämä ovat nimittäin tosi lämpöiset kädessä ihan ilman vuortakin. Joulukin on justiinsa ja pukinkontti tarvii täyttöä, noin kiinkuin vinkkinä :)



13. marraskuuta 2016

Merenneitolaukku

Mielestäni laukut ja korut joita on tehty juomatölkin nipsuista ovat kivan näköisiä. Minulla on ollut jo muutaman vuoden ajan tarkoituksena kokeilla näistä tehdä jotakin, tähän asti olen keskittynyt kerämään materiaalia, onneksi on ollut työkavereita ja tuttuja jotka on auttaneet asiassa. Nyt sitten vasta sain aikaiseksi kokeilla tehdä niistä jotain, materiaalia on onneksi nyt tarpeeksi kokeilla erilaisia juttuja. En olisi varmaan vieläkään saanut aikaiseksi tehdä mitään, mutta huomasin kanasalaisopistolla kurssin, jossa opastetaan alkuun ja päätin osallistua sille. Minun on helpompi oppia ja lähteä kokeilemaana uusia asioita, kun joku näyttää miten ne tehdään, kuin se että lukisin vain kirjasta ohjeita. Kurssi kokoontuu kahtena lauantaina ja näistä ensimmäinen oli viikko sitten ja seuraava on viikon päästä.



Kurssilla käytiin aluksi hieman teoriajuttuja läpi ja sitten sai aloittaa tekemään haluamansa laista juttua. Muut oli tietenkin valmistautuneet hyvin ja käsitelleet nipsunsa valmiiksi, mutten minä... yllätys, yllätys, ei vain ole ollut aikaa. Joten minäpä aloitin sitten vääntelemällä pihdeillä niitä nipsuja kuntoon ja lopulta pääsin varsinaiseen työhönkinkäsiksi. Malliksi valitsin tämän Merenneitolaukun, ku ohjaajalla oli näitä sankoja myynnissä ja näitä on välillä vaikeaa saada mistään. Onneksi kurssipäivien välillä oli kaksi viikkoa, niin ennätin saada tämän ensimmäisen työn valmiiksi ja jos nyt sitten valmistelisi niitä nipsujakin seuraavaa kertaa varten.



Laukusta tuli kyllä tosi suloinen. Nyt sitten vain osotellaan sopivaa tilaisuutta sen käyttöä varten.

9. marraskuuta 2016

Pipoja, pipoja!

Tiedättekö että joulu on justiinsa? Minä havahduin asiaan tässä yksi päivä. Miten aika onkaan taas kiitänyt ja marraskuu on jo kovaa vauhtia menossa puolta väliä kohden. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että alkaa pia olla kiire, jos joulua varten meinaa jotain ommella ilman kauheaa kiirettä. Päätin siis raahautua ompelukoneen äärelle ja tehdä jotain asian hyväksi.

Mustaa trikoota ruusukkeisiin, sekä musa-harmaata kukallista joustocollagea ja musta- valkoista trikoota naisten pipoihin Paapiiltä.


Koska pipo ompelukset on jo aiemmin tulleet tutuksi, niin päätin aloittaa tältä samalta linjalta.
Insoiraatiota pipoihin kävinhakemassa Paapiiltä ja kankaitahan sieltä tarttui mukaan, sekä muutamia tupsuja.


Taaemmat popit on tehty Paapiin joustocollagesta ja etualan pipo on Käpysen merinovillaneulosta. Kaikissa on puuvillatupsu Paapiiltä.

Naisten malliin laitoin ruusukkeet etusivulle ja tein pipot kivoista ja monen kanssa yhteensopivista kankaista. Miehille oli jotenkin vaikea keksiä pipoon se jokin juttu, eikä tehnyt mieli tehdä tylsiä yksivärisiä kuitenkaan. Lopulta päädyin hillittyyn harmaa- musta kuvioituihin kankaisiin ja tupsuihin. Miesten pipon malli on vähän pitkä ja pipo jää kivasti ruttuun päältä, naisten pipoista tein hieman lyhyemmät, vaikka hieman ruttuun nekin jäävät.



Sovituskuvia tupsullisesta piposta. Minulla on hieman tuima ilme, mutta nNämä nyt vain sattuivat laadullisesti olemaan parhaita kuvia, vaikka onkin hieman totinen ilme. Oli kuvaushetkellä melko hämäeää ja muut kuvat olivat enemmän tai vähemmän tärähtäneitä.