Sivut

23. joulukuuta 2013

NE Piparit

Ne kaikkein parhaat piparit ovat samoja, joita äiti ja myös isän äiti ovat tehneet. Ne ovat nimeltään Paraiseten piparkakkuja. Tässäpä teille ohje, jos joku vielä pipareita on leipomassa. Äidin ja mummun pipareissa oli vain se ero, että äiti teki niistä ohuita ja mummu paksuja, mutta yhtä hyviä ovat molemmat. tästä yksinkertaisesta annoksesta tulee n. 60kpl melko ohutta, keskikokoista piparkakkua.
 

250g voita
1 1/4dl sokeria
3/4dl siirappia
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2tl pomeranssia
1 muna
1 1/4dl sokeria
2tl ruokasoodaa
6,5dl vehnäjauhoja

Pehmennä voi, vaahdota voi ja sokeri.
Siirappi ja mausteet kiehautetaan kattilassa, annetaan jäähtyä.
Muna ja sokeri vaahdotetaan.
Sooda ja jauhot sekoitetaan keskenään.

Voivaahtoon sekoitetaan siirappiseos ja munavaahto. Jauhot lisätään seokseen siivilän läpi vähitellen.
Taikina saa seistä jääkaapissa seurraavaan päivään.
Paidtetaan 175 asteessa uunin keskitasolla.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti