Sivut

12. lokakuuta 2013

Raisiolainen omenakakku

Viikolla eräs ihminen mainosti tätä kakkua facebokissa ja laittoi linkin ohjeeseen, siletä siis löysin Head isu- blogiin, josta ohje on. Alkuperäinen ohje siis löytyy täältä, Klik. Blogin pitäjä sanoo kakusta näin: "Hyvä ja mehevä kakku ainakin omenahillosta tehtynä. Siinä saa mielellään olla omenanpaloja, ei siis aivan sosemaista."
Kokeiltuani kakkua, olen ihan samaa mieltä. Itse tehdystä omenahillosta tehtynä kakku oli tosi maukasta ja kosteaa.
Poika tuumasi kakkua syödessään, että vain vanilijajäätelö puuttuu, NAM.


Raisiolainen omenakakku

200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl omenahilloa tai meheviä omenakuutioita
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
mantelilastuja

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vatkaten muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos käytät omenakutioita lisää ne taikinaan ennen jauhoja, omenahillo lisätään jauhojen jälkeen. Lopuksi taikinaan lisätään maito. Levitä taikina piirakkavuokaan tasaisesti ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa alatasolla 50-60 min.
Oman kakun paistoin irtopohjavuassa, se oli hieman vaikea siirtää tarjoilulautaselle,mutta onnistui kahta paistilastaa käyttäen. Kakku oli uunissa 55min.

4 kommenttia:

  1. Nam, tämä kuulostaa herkulliselta! Menee ehdottomasti tuonne testilistaan:)

    VastaaPoista
  2. Täytyy ehdottomasti kokeilla, kun seuraava leipomusvimma iskee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän valmistus oli tosi helppo, ei tarvitse olla kovin suurtakaan isnpistä, niin on jo kakku uunissa.

      Poista