Sivut

2. lokakuuta 2013

Banaanikakku

Ystävälläni kyläillessä, pääsin maistamaan aivan ihanaa banaanikakkua. Pyysin häneltä ohjeen myöhemmin itsellekkin, kiitos R. Ohje on super helppo. Kannattaa kokeilla.

Tarjosin ensimmäistä kakkua mun miehille kotona ja työkavereille ekan oikean työpäivän kunniaksi! Juu, työkokeilu on loppu ja se onnistui. Pystyin siis palaamaan töihin, näihin uusiin työtehtäviin. JEE! Ei selkä vieläkään kunnossa ole, mutta huomattavasti parempi jo. Toisen kakun tein kun kylään oli tulossa serkku lapsiensa kanssa. Molemat kakut tekivät hyvin kauppansa. Kuivakakuissa on mielestäni useimmiten se vika, että ovat nimensä mukaisesti "kuivia". Tämän kakun kanssa ei sitä ongelmaa ollut.


Banaanikakun perusohje

2 isoa/ 3 pienempää banaania
2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
mausteita maun mukaan
4 rkl maitoa (tai kermaa)
50 g sulatettua margariinia

Vatkaa paloiteltu banaani ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen sulatettua margariinia, maitoa ja jauhoseosta sekoittaen. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa 40-50 min, alimmalla tasolla.

Muutamia vinkkejä kakun tekoon:
Tällä perusohjeella tulee pieni kakku, n. 1 litran vuokaan. 
Normaalikokoiseen kuivakakkuvuokaan tarvii tehdä kaksinkertaisen annoksen. 
Banaanit vatkautuvat paremmin, kun ovat hieman ylikypsiä. Kuoret ja sisuskin voivat olla hiukan mustia, niin hyvin kelpaa kakkuun.
Olen käyttänyt kakkuun ekalla kerralla kaiken sokerin tavallista ja toisella kerralla puolet tavallista ja puolet fariinisokeria. Molemmat onnistui hyvin. Fariinisokerista tuli kivaa lisämakua.
Mausteena itse käytin neilikkaa, kanelia, kaardemummaa, pomeranssinkuorta ja muskotinkukkaa, 1tl kutakin laatua.
Omaa kaksinkertaisen annoksen kakkuani paistoin reilut 50 min, kun ei tuntunut olevan aiemmin kypsä.
Kakun voi toki myös kuorruttaa. Itse tarjoilin kakkua iltateellä vielä lämpimänä vanilijajäätelön kera. NAM!

2 kommenttia:

  1. Banaanikakku on kyllä tosi hyvää, aina välillä tulee tehtyä jos kulhossa tummia banaaneja. Erilaisia ohjeita löytyy paljon ja tuunatakin voi vaikka heittelemällä suklaapaloja sekaan :-) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin kummassa olen aikaisemmin saanut missattua koko herkun. Onneksi asia on nyt korjattu :)

      Poista