Sivut

19. syyskuuta 2013

Omenahillo


Sain kummitädiltä kaksi kauppakassillista omenoitia, punakanelia.
Keitin niistä hilloa. Tuli kyllä todella maukasta. Vaikka hillossa onkin paljon sokeria, ei siinä kuitenkaan ole mitään lisäaineita tms.

Clas Olsonilta olen ostanut tuollaisen omanan pilkkojan. Tosi näppärä vekotin.
Jää monta työvaihetta pois tuon kanssa. Nopeuttaa työtä huomattavasti, kun pitää suuri määrä omppuja saada palasiksi.
Lapsillekkin maistuu omppulohkot välipalaksi paljon paremmin, kuin kokonaiset omput.
 

Omenoita en kuosinut ollenkaan, huuntelin vain mahdolliset liat pois, koska osa omenoista oli kerätty maasta.
Lohkotut omput paloittelin vielä muutamaan osaan ja laitoin kattilaan.
Kattilassa kannen alla, keitin kerralla n.1kg omenapalasia ja 1-2dl vettä. 
Annoin kiehua hiljalleen kunnes omenanpalat hieman pehmenivät.
Lisäsin puoli kiloa hillosokeria ja 1,5tl kanelia. Jatkoin keittämistä kunnes seos alkoi sakeenuta (pussissa oli kai joku keittoaikakin).
Purkitin hillon pakasterasioihin, koska lasipurkit ja säilytystila ovat loppu, pakastimessa on onneksi vielä tilaa :)

Mies vähän moitti valmiissa hillossa omenan kuoria, mutta minua ne eivät haitanneet. Ihan pehmeitä niistä kerta tuli.
Vanilijajäätelön kanssa maistettiin valmista hilloa. Oli kuulkaa parempaa, kuin Aino uuniomenajäätelö. Nam.
Maustamattoman jugurtin kanssa myös maistoin ja loistavasti toimi niinkin. Suosittelen!

3 kommenttia:

  1. Kiva idea laittaa kanelia omppuhilloon. Pitääpä joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiva idea laittaa kanelia omppuhilloon. Pitääpä joskus kokeilla.

    VastaaPoista