Sivut

29. elokuuta 2013

Nimensä mukaiset

Parisen viikkoa sitten tein herkkukurkkuja ja kurpitsapikkelssiä. Nyt niitä on vihdoin maistettu ja voi että ovat HYVIÄ! 
Herkkukurkut ovat nimensämukaisia ja pikkelssi ihanan mureaa ja hyvän makuista, ihan suussa sulavaa.
Kurpitsa-sipulipikkelssi on vielä maistamatta, mutta kerron millaista oli, kun maistetaan. Tässä ohjeet teillekkin.

Herkkukurkut

2,5-3kg avomaankurkkuja
pala piparjuurta
kruunutilliä

Mausteliemi:
1,8l vettä
4-5dl sokeria
3rkl suolaa
1/2 rkl maustepippureita
1/2 rkl sinapinsiemeniä
4dl väkiviinaetikkaa

Pese ja viipaloi kurkut. Lado kurkut lasitölkkeihin (puhtaita ja kuumennettuja) kerroksittain piparjuurilastujen ja tillin kanssa.
Keitä vettä, sokeria ja mausteita n. 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
Kaada liemi kurkkujen päälle tölkkeihin, niin että kurkut peittyvät.
Anna tekeytyä pari viikkoa, sitten ne ovat valmiita syötäviksi.
Säilytä alle 10 asteessa.

Tämä ohje on suoraan Rajamäen väkiviinaetikka pullosta.
Täytyy sanoa vielä kerran, että TOIMII! Teen näitä vielä lisääkin, kun näyttäisi vielä kurkkuja olevan tulossa.

Kurpitsapikkelssi

1kg kesäkurpitsaa (kuorittu ja pehmeä sisus poistettu)
1 punasipuli
1/2 punaista paprikaa
1 nippu tilliä
1dl silputtua persiljaa
5cm pala purjoa
3cm pala juuriselleriä

Mausteliemi:
1dl vettä
0,8dl etikkaa
1,5dl sokeria
1 kanelitanko
10kpl valkopippuria
ripaus muskottipähkinä jauhetta

Raasta vihannekset karkeaksi raasteeksi, silppua tilli ja persilja.
Kuumenna vesi ja etikka isossa kattilassa, lisää sokeri ja mausteet.
Lisää kattilaan vihannekset ja yrtit. Keitä hiljalleen, kunnes vihannekset ovat läpikuultavia n.15-20min.
Tölkitä kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Vinkki: Minä kuumennan tölkit keittämällä. Kun niihin tölkittää, ei tölkinsuun ulkopuolelle vahingossa valuvat tavarat jämähdä purkkiin kiinni ja ne saa siististi pyyhkäistyä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti